Utbloggad

onsdag 28 november 2007 kl. 23:06 | Publicerat i Media, Politik | 2 kommentarer

Sedan lagtings- och kommunalvalet den 21 oktober har jag varit utbloggad. Jag har inte läst bloggar och inte skrivit förrän idag. Det har hänt en hel del på de åländska bloggarna, men många har också fasat ut efter valet. Mitt bloggande var inte (enbart) tänkt som valkampanj och ingenting tyder heller på att bloggarna hade någon stäörre betydelse för valresultatet.

Eftersom jag inte var särskilt förväntansfull eller förberedd på inval i lagtinget och kommunfullmäktige har det varit fullt upp med rutiner – epost, dator, nycklar, möblering, formalia, grupparbete, utskottsval. Dessutom har arbetet med landskapsregeringens handlingsprogram tagit mycket tid och energi i anspråk. Regerandet handlar om att förverkliga någonting. Dett någonting har denna gång haft en starkare koppling till ideologierna och idéerna som ofta passar in i blogg-formen.

I det härmed återupptagna bloggandet kommer jag bland annat att diskutera samhällsekonomin på längre sikt och tidningskampen om mellanskikten. Det är en intressant utgångspunkt att varken Niklas eller Ninas partier lyckades särskilt väl. Vad betyder ändringarna i ägarstrukturen, vilka völjer båda tidningarna, och vilka väljer en?

Två hypoteser kan vara vägledande: Nina och Niklas byter plats och Nyan blir morgontidning och gamlan kvällstidning – eller tvärtom.

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Välkommen tillbaka! Det ska bli intressant att läsa! SOm jag ser det skulle det vara bättre om en av tidningarna kunde ge sig och ges ut på kvällen. Under valet hade vi båda tidningarna, men nu får den blå prenumerationen löpa ut och sen klarar man sig med en igen. Nu får man två tidningar med samma nyheter samtidigt!

  2. Vill bara tillägga att jag inte är Nina F utan Nina S, ifall nån undrar vem det rä som kommenterar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: