Ekvationen går inte ihop

fredag 14 september 2007 kl. 7:01 | Publicerat i Ekonomi, Politik | 1 kommentar
 

Lennart isaksson, som är kandidat till lagtionget för Frisinnad samverkan FS), skriver idag om sjöfartsstöd som vi inte har råd med, men som FS vill ta över. jag hoppas att ”näringslivet”

kommer att inse att liberalerna har sans och balans, också i näringspolitiken.

Kommentar i Tidningen Åland 14 september 2007: 
Frisinnad samverkan (FS) vill ha ett eget åländskt sjöfartsregister och ta över den direkta beskattningen (inkomst, förmögenhet).enligt valprogrammet. Konsekvensen skulle vara en avsevärd ekonomisk börda för den åländska sjöfarten.
Den tilltänkta samarbetsparten Ålands Framtid (ÅF) anser att sjöafartsstödet inte behöver budgeteras om Åland blir självständigt.
Lennart Isaksson (FS) anser med hänvisning till en talesman från näringen att vi inte har råd med sjäfartsstödet till Åland på ca. 43 miljoner euro per år. Beloppet är någorlunda riktigt om man avser stödet till de åländska rederierna. Avser man stöd till åländska arbetsplatser är stödet ett annat.
Fakta finns i regeringspropositioner och riksdagshandlöingar.
Ekvationen (FS+ÅF) går alltså inte ihop.Däremot är det klart att vi inte har råd med (FS & ÅF), v.s.b. (vilket skulle bevisas).
Olof Erland


1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Bloggutmaning: ta political compass-testet (http://politicalcompass.org/index) och se var du står politiskt jämfört med de andra Åländska bloggarna. Läs mer om utmaningen här (http://fredrik.ax/archives/594). Posta gärna en kommentar i orginalposten så jag vet om och när du tagit testet. Senare skall jag försöka sammanställa ett diagram där alla bloggare är inplacerade efter politiska åsikter. Det är rätt kul, jag lovar! Uppmana gärna andra bloggare att ta testet också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: