Att synas men inte vara

onsdag 12 september 2007 kl. 20:20 | Publicerat i Politik | Lämna en kommentar

Wallenbergarnas valspråk ”att vara men inte synas” innebar att man uyan att synas kunde rulla över och köra på med gott ekonomiskt resultat.

Landskapsregeringen har enhälligt beslutat om att synas i valet med TV-utsändningar för 47 ooo euto. När beslutet att synas får kritik inifrån och utifrån verkar det som ledamöterna har svårt att vara.

I min deklaration inför lagtingsvalet handlar en punkt om att ”den politiska makten skall utövas med värdighet”. Det skulle bland annat innebära att landskapsregeringen inför allmänheten är lojala och eniga utåt så länge mandatet varar.

Beslutet som sådant förefaller också märkligt. En ledamot föredrar på enskild föredragning innehållet i ett mediautbud som borde bestämmas av ett förvaltningsråd och en styrelse inom ramen för den budget Ålands lagting, landskapets högsta politiska organ, har beslutat. Landskapsregeringen anslår alltså medel som inte finns budgeterat och avser att i efterhand i tilläggsbudget anslå medel. Vad händer om (det nyvalda ?) lagtinget inte godkänner efterhands-tilläggsbudgeten?

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: