Varför blogga?

tisdag 31 juli 2007 kl. 11:51 | Publicerat i Liberalism | Lämna en kommentar

En blogg är ett sätt att kommunicera, ensidigt genom information om privatlivet eller om särskilda ämnen (kategorier) eller ömsesidigr genom kommentarer och dialog mellan olika bloggare.

Det särskilda med bloggen är omdellbar publicering på Internet och formen av loggbok med inlägg i tidsordning.

En viktig förklaring till utvecklingen av bloggandet är att det finns enkla verktyg för redigering och publicering.

I övrigt är variationerna stora: dagboksanteckningar om personliga intressen och det dagliga livet, politiska mer eller mindre kvalificerade analyser, fördjupning i särskilda ämnen och så vidare.

Variationerna i ämnsen är stora liksom besöksfrekvensen. Vissa blöggar får stor spridning medan andra har sitt egenvårde som privat dakbok.

Bloggandet förefaller i stor utsräckning att utveckla sitt eget formspråg med länkar, citat och hänvisningar till till personeruppgifter och dokument i digital form  en drivkraft i bloggandet är att kommentarer och hänvisningar ger effekter på bloggstatistiken och dess värde som popularitetssymbol.

Som kanske framgår skriver jag långsamt och eftertänksamt även efter omfattande förberedelser och kringstudier. Mitt formspråk har varit insändare, debattartiklar, utredningar och esseär. För att motverka byråkratisvenskan har jag medvetet försökt skriva en personlig, nyanserad svenska; ett högt ställt mål som i bästa falla samverkar med tänkandet och ger skärpa och uttrycksfullhet.

Därför undrar jag om bloggandet passar mig. En blogg som inte regelbundet loggar i tiden (nästan dagligen?) blir ointressant för andra, en blogg som inte ingår i ämnesnätverk saknar oftast dynamik och spännvidd.

Så varför blogga? Mitt svar är: varför inte? Skrivandet ocd tänkandet samverkar och skapar kanske något nytt för mig och för andra.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: